Naulan matka

Kotimaiset naulat valmistetaan Koskensaaren tehtailla vuosien kokemuksella. Laadukas materiaali ja työvaiheiden laadunvalvonta takaavat tasalaatuiset erät. Naulan valmistusprosessi on pääosin aina sama, ainoastaan naulan käyttötarkoitus luo prosessiin eri variaatiota.

Ensin tehtaalle tilattu valssilanka vedetään oikeaan halkaisijamittaan ja tarvittaessa kantataan neliskanttiseksi.

Vedetty lanka suoristetaan, katkaistaan naulamittaan ja sille leikataan kärki ja lyödään kanta. Naulan pituus vaihtelee käyttökohteen mukaan ja eri nauloilla on erilaisia kantoja. Esimerkiksi dyckert-naulassa kantaa ei juuri ole vaan niitä käytetään, kun halutaan naulan kannan uppoavan kiinnitettävään materiaaliin näkymättömiin.

Ankkuri-, kampa- ja kierrenauloihin tehdään naulatyypistä riippuen rihlaus tai kierteet tehostamaan naulan kiinnityslujuutta.

Tarvittaessa naulat kuumasinkitään tai sähkösinkitään. Sinkitys ehkäisee naulan ruostumista. Sähkösinkitty naula sopii sisätiloihin ja kuumasinkitty on oikea naula kaikissa ruostumiselle alttiissa olosuhteissa. Sähkösinkitys tarkoittaa naulan sähköavusteista päällystämistä ohuella sinkkikerroksella ja kuumasinkkaus tehdään upottamalla sinkattavat naulat lähes 500 asteiseen sinkkikylpyyn.  

Sinkityksen jälkeen naulat pakataan erikokoisiin pahvipakkauksiin. Nauloja on saatavilla aina puolen kilon rasioista isoihin 10 kg laatikoihin. Naulalaatikot ja -rasiat varastoidaan ja toimitetaan tilausten perusteella asiakkaille. Tuotanto- ja varastokapasiteetti varmistaa toimitusten sujuvuuden.

Tilausten toimitukset järjestetään sujuvasti toimivan logistiikkaverkostomme avulla asiakkaiden toiveiden mukaisesti ympäri Suomen. Kuljetussopimuksemme takaavat edulliset rahtihinnat asiakkaille.

Kuluttaja ostaa naulan jälleenmyyjiltämme ja naulaa sen kohteeseen.

Otathan naula-asioissa yhteyttä

Markku Kytölehto
Tilaukset ja toimitukset
014 415 1200
markku.kytolehto@koskensaarentehtaat.fi