Kotimaisia nauloja vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen

Koskensaaren naulatehtaalla Petäjävedellä valmistetaan noin 20 erityyppistä naulaa, joita jokaista on saatavilla pintakäsiteltynä sekä useassa eri koossa. Kaikki naulamme valmistetaan teräksisestä valssilangasta. Koskensaaren tehtaat valmistaa tuotteensa vain vastuullisesti toimivien eurooppalaisten toimittajien teräksestä. Eurooppalaiset toimittajamme ovat sitoutuneet pienentämään hiilijalanjälkeään ja vähentämään fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Naulojen ohella tehdas valmistaa myös muita terästuotteita kuten pyöröteräksiä ja teräslankaa.

Materiaalina teräs on vahvaa, kestävää ja joustavaa. Teräs on myös luonnostaan uudelleenkäytettävää ja siksi se on yksi helpoimmin kierrätettävää materiaalia. Rautaruukin ja tehtaan ympärille syntyneessä kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa miljöössä kierrätykseen ja ympäristön puhtauteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Ympäristöarvoja tuotannossa kunnioittava tehdas toimii myös suurelta osin oman uusiutuvan energiatuotannon voimin. Energiatuotannosta vastaa oma vesivoimalaitos, jonne vesi johdetaan läheisestä järvestä 700 metriä pitkää puuputkea myöten.

Kotimaisilla nauloilla on kattava jälleenmyyjäverkosto ympäri Suomen. Kun naulat tuotetaan lähellä, ovat kuljetuskustannukset ja logistiikan ympäristövaikutukset pienemmät. Haluamme edistää ilmastokestävää liikennettä Suomessa käyttämällä vastuullisesti toimivia logistiikka-alan yrityksiä. Koskensaaren tehtaalla on tuotettu nauloja jo 1800-luvulta lähtien. Vastuullisella toiminnallamme haluamme edistää luonnonsuojelua ja säilyttää myös tehdasta ympäröivät vehmaat metsät ja kirkasvetisen järven tuleville sukupolville.