Nyt huopakatot kuntoon- bitumikattonaulat Koskensaaren tehtailta

Kesä on kattoremonttien aikaa.  Kesäasutusten kattojen kunto kannattaa tarkistaa talven jäljiltä. Valmistamme vuosien kokemuksella bitumikatteiden kiinnitykseen soveltuvat huopanaulat omalla tehtaallamme Petäjävedellä. Meiltä naulat nyt sekä uudis- että korjausrakentamiseen.

Kuten Rakentaja.fi artikkelissa kerrotaan, bitumikatteiden kiinnitykseen soveltuvat hyvin leveäkantaiset huopanaulat. Huopanaulan pituuteen tulee kiinnittää huomiota ja valita oikean pituinen naula. Koskensaaren tehtaiden huopanauloja saa neljässä eri pituudessa; 20, 25, 30 ja 35 mm. Nämä mitat ovat asiakaspalautteen perusteella vakiintunut sopiviksi pituuksiksi suurimmassa osassa kattokohteita. Pituus on olennainen, sillä naulan kärjen kuuluu lävistää alustan alapuoli, jotta naula ei nouse puun kosteusvaihtelun seurauksena ylöspäin, vaan pysyy alustassaan tukevasti kiinni. Liian lyhyt naula voi nostaa limitetyn bitumikatteen liimauksen irti alla olevasta katteesta.

Kiinnikkeen oikea kohta pitäisi aina valita huolella ja nauloja tulee varata riittävä määrä. Kattolaattakatoilla jokainen naula lävistää kaksi laatta kerrosta, jolloin jokainen laatta on kiinni yhteensä kahdeksalla naulalla; neljä naulaa kahdessa kerroksessa. Ei riitä, että laatta on naulattu vain yläreunasta, tämä voi johtaa laattojen repeämiseen tai koko laattakerroksen liikkumiseen. Koskensaarentehtaiden huopanaulat on saatavana 1 kg rasioissa, jolloin riittävä määrä on kätevä kuljettaa kohteeseen.

Naula pitää aina naulata suoraan, jotta naulan kanta ei jää koholle. Koskensaaren naulan huopanaulojen kanta on leveä ja tasainen, mikä helpottaa naulan lyömistä ehkäisee huonoa liimautumista ja vuotoriskiä. Koholla oleva kanta estää itseliimautuvien tuotteiden, kuten kattolaattojen, liimapinnan kontaktin alustaan.

 

Ota yhteyttä ja kysy lähin jälleenmyyjäsi. Koskensaaren tehtaiden naulavalikoimasta löytyy myös useisiin eri tarpeisiin sopiva naula.

 

Kesäisin terveisin,

Koskensaaren tehtaiden myynti

Markku Kytölehto
Tilaukset ja toimitukset
014 415 1200
markku.kytolehto@koskensaarentehtaat.fi

 

Koko artikkelin voit lukea täältä https://www.rakentaja.fi/artikkelit/17288/huopakaton_asennus_ja_rakentaminen_katepal.htm