Antti Kivilahti kehittää perheyrityksen ratkaisumyyntiä

Koskensaaren naulatehtaan edesmenneen teollisuuspatruuna Kari Kivilahden poika Antti Kivilahti haluaa jatkaa isänsä perintöä kotimaisten naulojen valmistuksessa. Antti muistaa vierailleensa tehtaalla ensimmäisen kerran joulujuhlissa kolmevuotiaana isänsä kanssa. Tänä päivänä Antilla on Petäjäveden ruukin mailla olevassa Pakarissa oma asunto ja hän liikkuu koirineen usein Petäjäveden metsissä. Viime vuonna Antti liittyi Petäjäveden eränkävijöihin ja onkin paikallisille sekä tehtaan työntekijöille jo vanha tuttu.

Antti aloitti tutustumisen Koskensaaren tehtaiden toimintaan kesäkuussa ja elokuun alusta hän on toiminut täysipäiväisesti naulaliiketoiminnan myyntipäällikkönä. Perikunnalle Antin osallistuminen perheyrityksen toimintaan oli selkeä valinta, sillä hänellä on 25 vuoden kokemus myynnin parista. Antti kertoo ratkaisumyynnin olevan hänelle luonnollinen tapa tehdä myyntiä. Koskensaaren tehtailla Antin päätavoite on kasvattaa menekkiä nykyisellä naulavalikoimalla. Hänen tavoitteenaan on myös tuoda tehtaalle enemmän projektikauppaa sekä laajentaa asiakaskuntaa. Tehtaan toiminnan kehittämisen suhteen Antti on avoin ideoille myös siitä, mitä muuta tehtaalla voisi toteuttaa naulojen valmistuksen tukena.

Antti kiertää asiakkaissa mielellään ja hän suosii henkilökohtaisia tapaamisia, vaikka Teamskin on tuttu. Näin asiakkaisiin tutustuu parhaiten. Antti mainitseekin vahvuudekseen pitkäjänteisyyden, aktiivisuuden ja kunnioituksen asiakasta kohtaan. Koskensaaren tehtaiden vahvuudeksi Antti toteaa kotimaisten tuotteiden arvostuksen, henkilökohtaisen palvelun sekä mahdollisuuden räätälöidä nauloja asiakkaan toiveiden mukaisesti. Antti huomauttaa, että Koskensaaren tehtaat on myös kohtuullisen kokoinen työllistäjä Petäjävedellä. Antin mukaan osaava henkilökunta onkin tehtaan tärkein investointikohde. Tehtaan tiloissa investointia vaatisi lähinnä pintojen uusiminen, mikä lisäisi työviihtyvyyttä, sillä tehtaan konekanta on toimivaa ja prosessit kunnossa.

Antti kertoo olevansa erittäin motivoitunut tarttumaan isänsä jättämään perintöön, eikä hän halua katsoa peruutuspeiliin vaan haluaa suunnata uutta kohti. Koko tehdasalueen elävöittäminen on Antilla sydäntä lähellä ja hänellä onkin paljon ideoita esimerkiksi komean päärakennuksen Pytingin saattamiseksi uuteen käyttöön, esimerkiksi tarjoamalla siellä palveluja eränkävijöille. Antin mukaan tehdasalueen virkistysarvo on suuri ja hän kehuu, että alueen asukkaiden talkoohenki on vahva. Seuraavaksi talkoilla on tarkoitus uusia rantasaunan rakenteet.